Behandelingen

Overzicht van behandelingen waarvoor je terecht kunt bij praktijk Den Hoek Algemene kinesitherapie op de Battelsesteenweg 220 te 2800 Mechelen.

Voor algemene oefentherapie en ergonomie kan je me altijd contacteren op het nummer 0499 33 10 82.

Musculosketale aandoeningen

Hieronder verstaan we diverse problemen zoals onder andere artrose, frozen shoulder, chronische en acute nek- en rugklachten, verstuiking en tendinitis.

In samenspraak met de pati├źnt wordt een behandelplan opgesteld binnen de mogelijke grenzen.

Pre- en postoperatieve revalidatie

Bij het plaatsen van prothesen is het aangeraden om te oefenen om kracht, mobiliteit en evenwicht te herwinnen.

Bij een operatie ter hoogte van de thorax is het raadzaam ademhalingskinesitherapie te volgen.

Doordat ik niet enkel in het praktijklokaal werk maar ook huisbezoeken uitvoer, kunnen we samen het therapieplan volgen van begin tot einde.

Gangrevalidatie en valpreventie

Met oefeningen en aanpassingen in het dagelijkse leven verminderen we de kans op vallen, verbeteren we de zelfstandigheid en voorkomen we ernstige fracturen.

Geriatrische klachten

Bij een stijgende leeftijd komen tal van klachten. Massage, mobilisatie en oefentherapie kunnen deze verhelpen of verminderen.

Psychosomatische klachten

Aandoeningen die het gevolg zijn van of verergerd worden door psychologische problemen kunnen niet altijd verklaard worden. Met ademhalings- en relaxatieoefeningen kunnen deze symptomen verminderd worden en helpen om te herstellen.

Algemene oefentherapie

Deze therapie is gericht naar het opbouwen en versterken van de conditie, kracht en balans. Een aangepaste therapie vermindert klachten en verbetert het welzijn van de pati├źnt. Deze oefentherapie wordt toegepast bijvoorbeeld preventief of bij personen die terug willen sporten.